طريقة عمل الفطير المشلتت وطريقه تقطيع سهله جدا للمبتدئين






 طريقه عمل الفطير المشلتت وطريقة فرده بسهوله ويطلع مورق وحلو جدا 

المكونات

٤ اكواب من الدقيق 

٣ معالق كبيره من السكر

نصف معلقه صغيرة ملح

ماء حسب الاحتياج (حولى كوبين الا ربع)

زبده (او سمنه بلدى)

الطريقه

فى حلة او طبق العجن نضع الدقيق والملح ونذوب السكر فى كوب من الماء ونضعه فوق الدقيق للعجن ونعجن جيدا لمدة لا تقل عن عشرة دقائق ونضع الماء بالتدريج لغايه ما يمسك معيا العجين ويبقى كتله واحده 

نترك العجين ليرتاح لمدة عشرة دقائق 

نفرد العجينه كلها على صنيه او الرخامه ونرش شويه دقيق 

بنكون محضرين الذبده ومقلبنها كويس عشان تبقى سهلة الفرد ندهن وش العجينه المفروده بالذبده كويس ونلف العجينه رول ونقطعها لقطع صغيره لو بتعميليها فى الصيف نحطها شويه فى التلاجه عشان الذبده ما تبقاش سايحه معاكى خالص 

وبعدين نأخد كل كام قطعه ونفردهم على بعض وبعدين نضم الجوانب ونعملها زى الكورة ونحطها فى الصنيه ونفردها داخل الصنية بالطبطبه 

وبالهناء والشفاء 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل البيتزا فى البيت خطوة بخطوة

فراخ بانيه بتتبيله تحفه