طريقه عمل الملوخيه الخضراء بكل تكاتها وحركتها (بالطريقه الصعيدى)



 المكونات المطلوبه لعمل الملوخيه الخضراءبالطريقه الصعيدى

1 كيلو جرام ملوخيه خضراء 

شوربه اللحمه (المياه اللى تم طهى اللحمه بها)

ثوم 

ملح

كسبره مجففه (حسب الرغبه لاكن هى بتعطى نكه جميله)

طريقة طهى الملوخيه

يتم وضع شوربة اللحمه (المياه اللى تم طهى اللحمه بها ) فى اناء على النار 

يتم تقطيف (تنقيتها ناخد الورق فقط) الملوخيه وغسلها جيدا 

يتم وضع الملوخيه فى الاناء اللى به الشوربه بعد مايغلى 

تترك بالشربه لمدة 5 دقائق (تاخذ غلوتين ثلاثه كده)

ترفع من النار وتترك لتبرد وتضرب على الخلاط ضربه خفيفه خالص 

فى طاسه على النار نضع ملعقتين سمن ثم نضع الثوم المطحون (يفضل دقه يدويا لانه يحافظ على رائحته وطعمه ونضع معه الكسبرة المجففه) 

نقلب الثوم حتى ياخذ اللون الذهبى ثم نضع فوقه اللملوخيه (وماتنسيش الشهقه)

وبالهناء والشفاء

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل البيتزا فى البيت خطوة بخطوة

فراخ بانيه بتتبيله تحفه

طريقة عمل الفطير المشلتت وطريقه تقطيع سهله جدا للمبتدئين